logo Spoorgroep Luxemburg
# rubriek
  Spoor-site Info Fotoalbum Agenda Links Bussen-site Contact  

INFORMATIE IN HET NEDERLANDS
juni 2003

De Spoorgroep Luxemburg is een vereniging voor geÔnteresseerden in het spoorbedrijf van het Groothertogdom Luxemburg. De interesse gaat zowel uit naar het vooroorlogse (PH en AL) als het naoorlogse (CFL) spoorbedrijf, als mede het grootbedrijf en het modelspoor.
De Spoorgroep Luxemburg is in 1986 opgericht met de bedoeling om geÔnteresseerden in de Luxemburgse Spoorwegen bij elkaar te brengen en onderling informatie uit te wisselen.
In het begin was het een vriendengroep welke in 1999 is omgezet in een vereniging.
Momenteel telt de vereniging Spoorgroep Luxemburg ongeveer 160 leden, deze zijn voornamelijk Nederlands-talig en zijn woonachtig in Nederland en BelgiŽ. Er zijn echter ook enkele buitenlandse leden in Luxemburg, Duitsland, Groot-BrittanniŽ en in de Verenigde Staten van Amerika.

Kort samengevat de activiteiten van de Spoorgroep Luxemburg:
  • Het samenstellen en verspreiden van ons blad onder de leden, het Spoorgroep Luxemburg Periodiek welke eens per kwartaal verschijnt. Het Spoorgroep Luxemburg Periodiek bevat naast clubnieuws zeer veel CFL nieuws en nieuws over modellen naar Luxemburgs voorbeeld in alle schalen. Spoorgroep Luxemburg Periodiek is geheel Nederlandstalig.

  • Het organiseren van minimaal twee bijeenkomsten per jaar waar men onderlinge ervaringen en informatie uit kan wisselen. Beiden worden altijd op een zaterdagmiddag georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen, in overleg met de organisatie, meegebrachte dia's en film's vertoond worden. Er is ook gelegenheid om met eigen modellen op de aanwezige baan te rijden. Meestal is de voorjaarsvergadering in Nederland en de najaarsvergadering in BelgiŽ.

  • Het jaarlijks uitgeven van een Kalender met Luxemburgse motieven. De kalender telt jaarlijks 12 fullcolour motieven op A4 formaat. Zodat u elke maand een andere Luxemburgse trein aan de muur heeft.

  • Het organiseren van excursies voor de leden.

  • Het bijhouden van een website over Luxemburg.

Heeft het bovenstaande u interesse gewekt?,dan kunt u natuurlijk lid worden van de Spoorgroep Luxemburg.
Momenteel bedraagt de bijdrage 20 euro, daarvoor ontvangt u 4 maal per jaar ons blad en kunt u deelnemen aan de bijeenkomsten. Verder kunt u dan inloggen in ons virtueel clubhuis met o.a. een forum, extra foto's uit ons Periodiek.


Meld u aan als lid van onze club! top
vorige paginaVolgende pagina
webwijzer
Webwijzer

copyright en disclaimer