logo Spoorgroep Luxemburg
# rubriek
  Bussen-site Info Fotoalbum Nieuws Special Verkocht CFL Agenda Links Spoor-site Contact  

DEMY CARS
april 2006

De museumbus van Dmey Cars voor de werkplaats
Keespelt, 5 juni 2005   Foto: Raymond van den Hoven

Het hoofdkantoor van deze in 1949 opgerichte firma bevindt zich in Keispelt. Daar is ook een groot garagecomplex. Een bijkantoor met stalling is te vinden in Eischen. Daarnaast zijn er reisbureau’s te Luxembourg en Mersch waarvan de officiŽle benaming ‘Bureau de voyages Quatre Saisons’ is. Demy heeft een uitgebreid eigen reisprogramma en de bussen zijn regelmatig in andere landen te zien.

Stamlijnen zijn de elk uur rijdende lijnen 248 Luxembourg Gare – Eischen en 260 Luxembourg Gare - Keispelt en de respectievelijke schooldienstvarianten 249 en 261. Nieuw per 30 mei 2004 is lijn 340 Mersch-Kehlen met een beperkt aantal ritten. Samen met Sales-Lentz verzorgt Demy de exploitatie van de elke 20 minuten rijdende lijn 222 Kirchberg – Steinfort. Op AVL lijnen 1 (=RGTR lijn 230) en 11(= RGTR lijn 220) is Demy te zien met 3 respectievelijk 4 wagens in de eigen de bedrijfskleuren. Schooldienstvarianten zijn hier lijnen 233 en 225. Dit RGTR-werk, waarvoor de inzet zo’n 35 bussen bedraagt, wordt afgerond met scholierenlijn 435 en industrielijn 779.

In opdracht van de AVL rijdt Demy op de Luxemburgse stadslijn 7 en 18 met eigen voertuigen in AVL-uitvoering. Voor leerlingen van de Europese school te Kirchberg staat Demy met vier bussen paraat op de lijnen 51 naar Keispelt, 52 naar Nospelt, 53 naar Eischen en 54 naar Bertrange.

Vanaf 2 mei 2005 is Demy de exploitant van de gratis citybussen te Bertrange en Strassen (‘De Bus Bartreng Stroossen’) Tenslotte verricht Demy vermoedelijk ook nog wat lokaal scholierenvervoer in opdracht enkele gemeenten.

Zo’n 10 jaar gelden had Demy vrijwel uitsluitend de beschikking over Setra’s, inmiddels zijn ook bussen van Mercedes-Benz, MAN en Van Hool in het toch zeer gevarieerde wagenpark aan te treffen. Momenteel telt dit bijna 80 bussen en 20 microbusjes.

Kijk hier: *nieuws:Open Dag Demy Cars te Keispelt voor meer foto's


Overzicht stalling binnen
Keespelt, 5 juni 2005   Foto: Raymond van den Hoven
Sommige bussen overnachten buiten
Keespelt, 5 juni 2005   Foto: Raymond van den HovenMeld u aan als lid van onze club! top
vorige paginaVolgende pagina
webwijzer
Webwijzer

copyright en disclaimer