logo Spoorgroep Luxemburg
# rubriek
  Bussen-site Info Fotoalbum Nieuws Special Verkocht CFL Agenda Links Spoor-site Contact  

BUS-RIT I.V.M. 20 JAAR SPOORGROEP LUXEMBURG
september 2006

De enigste fotostop met een CFL-bus was te Bettembourg
Bettembourg, 3 september 2006   Foto: Raymond van den Hoven

Op Zondag-ochtend 3 september reed de voormalige TICE 34 een foto-rit vanwege het 20 jarig jubileum van de Spoorgroep Luxemburg. De rit voerde van Luxemburg en Bettembourg (instapplaatsen) via Dommeldange, Kayl, Tetange, Rumelange, Esch sur Alzette, Oberkorn, Petange, Rodange en Clemency naar Klein Bettingen. Hier kon uitgestapt worden voor de terugreis naar Luxemburg stad per DB-dieseltreinstel. Op 1 na, kozen de deelnemers ervoor om in de bus te blijven zitten naar Luxemburg stad.

Ondanks het niet zo fraaie weer was het een geslaagde rit. De reizigers konden genieten van het fraaie Luxemburgse landschap, zagen onderweg nog wat andere bussen voorbij komen en deden zelfs aan "spoorzoeken" bij de oude stations van Clemency, Kayler en Hagen.

Vanaf deze plaats een hartelijk dank aan de organisatie van "asbl Bus 34", de chauffeur en de deelnemers!!! (Onder "special" komt een uitgebreidere foto-serie van deze rit. Tevens verschijnt daar een uitgebreidere beschrijving van de Tice 34. Zie ook hun website: www.bus34.lu )


Waar de bus jarenlang ook wachtte op reizigers.....
Esch sur Alzette, 3 september 2006   Foto: Raymond van den Hoven
Bij het voormalige stationnetje van Hagen aan de lijn Kleinbettingen-Ettelbruck
3 september 2006   Foto: Raymond van den HovenMeld u aan als lid van onze club! top
vorige paginaVolgende pagina
webwijzer
Webwijzer

copyright en disclaimer