logo Spoorgroep Luxemburg
# rubriek
  Bussen-site Info Fotoalbum Nieuws Special Verkocht CFL Agenda Links Spoor-site Contact  

BUSLIJNEN RONDOM HAMILUS GEWIJZIGD
september 2005

De nieuwe situatie
   Foto: Bron: AVL-website

Veel buslijnen die de stad Luxemburg aandoen, rijden langs het centrum voordat ze eindigen voor het station. De meeste gebruikte halte in het centrum is "Hamilius" Op dit plein is een groot busstation met vele haltes. Doordat echter veel bussen door de nauwe straten rondom "Hamilus" moeten, onstaan er gevaarlijke situaties en veel opstoppingen. Daardoor is de 'bediening' van het centrum rondom "Hamilius" sinds 29 augustus 2005 gewijzigd:

*** De AVL-buslijnen blijven op het busstation van "Hamilius" stoppen. Haltes 1,2,3,8 en 9 blijven voor de bussen richting Kirchberg/Limpertsberg. ("noordwaarts") De haltes 4,5 en 6 worden gebruikt voor de bussen die richting het station ("zuidwaarts") rijden. Van en naar "Hamilius" blijven de bussen via Rue Aldringen rijden.

*** De meeste streekbus-lijnen gaan stoppen op andere haltes: 2 op de Boulevard Royal ("Royal 1 en 2") en 2 op de Avenue Emile Reuter (haltes "Royal 3 en 4"). De haltes op de Boulevard Royal liggen bij het kruispunt met de Av. E. Reuter en Grand Rue, op enige afstand van "Hamilius" dus. De route door de stad wordt daardoor ook gewijzigd. Er zal via de Boulevard Royal gereden worden en niet meer langs de Rue Aldringen. Enkele buslijnen blijven wel via "Hamilius" rijden. Dit zijn voornamelijk lijnen richting Larochette en Echternach.

Men verwacht zo de doorstroming door de stad te kunnen verbeteren. Vooral de vermindering van het aantal bussen wat door de Rue Aldringen rijdt, zal zorgen voor het beter op tijd rijden. Doordat de verschillende haltes "Royal" niet dichtbij "Hamilius" liggen moet er wat verder worden gelopen en kunnen krappe aansluitingen verloren gaan. Kijk voor een compleet overzicht van waar nu welke lijn gaat stoppen op http://www.vdl.lu/page_3853484.html
DE CFL 35 stopt op een van de haltes op het plein "Hamilius"
Luxemburg Stad, juli 2003   Foto: Arthur AkkermansMeld u aan als lid van onze club! top
vorige paginaVolgende pagina
webwijzer
Webwijzer

copyright en disclaimer