logo Spoorgroep Luxemburg
# rubriek
  Bussen-site Info Fotoalbum Nieuws Special Verkocht CFL Agenda Links Spoor-site Contact  

CLASSIC TRANSPORT DAY 2007
oktober 2007

Op zondag 23 september 2007 werd er in Luxemburg een "Classic Transport Day" georganiseerd. Op deze dag werd door zo veel mogelijk historisch spoor- en busmaterieel gereden. Er was een uitgebreid net opgezet waardoor de reiziger na eerst een rit met een oude trein, kon overstappen op een oude bus. Doordat verschillende musea die "historisch vervoer" als thema hebben, niet per trein bereikbaar zijn, werden de oude bussen ook ingezet als pendel van station naar museum en retour. Met grote dank aan Dirk Achtien volgt hieronder een verslag wat er zoal op bus-gebied te zien was

Dommeldange - Luxemburg centrum
Op deze verbinding reed oa deze ex-AVL 216

Dirk Achtien,Dommeldange,0,AVL,museum Van de AVL zijn enkele bussen bewaard die nog de oude kleuren hebben. Dit is er een van.
Dommeldange
Fotograaf: Dirk Achtien


Luxemburg station - Trammuseum
Op deze verbinding reden de voormalige Londense dubbeldekker en een dubbeldeks-bus uit Berlijn

Dirk Achtien,Luxemburg Stad,0,museum Een groep mensen heeft deze Dubbeldekker uit Londen gehaald en verhuurt deze aan een ieder die hem huren wil. Geen Luxemburgs historisch ogende bus, maar altijd leuk "om boven te kunnen zitten" en te genieten van het uitzicht onderweg
Luxemburg Stad
Fotograaf: Dirk Achtien


Dirk Achtien,Luxemburg stationsplein,0,Duitsland Niet alleen maar "gehuurd" voor deze dag, getuige het Luxemburgse kenteken. Maar nog wel geheel in "Berlijnse" outfit. Binnenkort 'verbouwd' naar iets anders op wielen?
Luxemburg stationsplein
Fotograaf: Dirk Achtien


Bascharage - Fond du Gras
Op deze verbinding reden de historische bus 34 en de wat minder historisch ogende TICE 29. Ook reed een "tram-bus"-bus.

Dirk Achtien,Fond du Gras,0,TICE,museum De TICE 34 steekt het smalspoor over bij het station van Fond du Gras. Deze bus is vaak onderweg tijdens 'historisch transport evenementen' Ook deze bus is te huur!
Fond du Gras
Fotograaf: Dirk Achtien


Dirk Achtien,Fond du Gras,0,TICE Voor het expo-gebouw staat de TICE 29 te wachten op reizigers.
Fond du Gras
Fotograaf: Dirk Achtien


Dirk Achtien,,0,museum Waar dit nu weer op moet lijken? Er staat "tram-bus" maar alleen die vreemde raam-indeling doet in de verte denken aan een tram. Het geheel ziet er wel oud uit.
Fotograaf: Dirk Achtien


Niet vastgelegd maar ook ingezet die dag waren de historische bus van George Carbon en van Demy Cars. Hier onder een paar plaatjes "uit het archief"
Raymond van den Hoven,Keespelt,2005,George Carbon Museum-bussen in Luxemburg zijn er niet veel. DIt is een oudje van de firma "Georges Carbon". Vastgelegd tijdens de open dag van Demy Cars in 2005
Keespelt, 5 juni 2005
Fotograaf: Raymond van den Hoven

Raymond van den Hoven,Keespelt,2005,Demy Cars,museum Op de "Open Dag" van de firma "Demy Cars" in 2005 mocht uiteraard niet de museumbus ontbreken. Een klein grappig busje met o.a. een bagagerek op het dak.
Keespelt, 5 juni 2005
Fotograaf: Raymond van den HovenMeld u aan als lid van onze club! top
vorige paginaVolgende pagina
webwijzer
Webwijzer

copyright en disclaimer