logo Spoorgroep Luxemburg
# rubriek
  Bussen-site Info Fotoalbum Nieuws Special Verkocht CFL Agenda Links Spoor-site Contact  

EEN NEDERLANDSE EXCURSIE MET EEN LUXEMBURGS TINTJE
juni 2007


AMZ 362 wacht op de reizigers
2 juni 2007   Foto: Rob v/d Flier
De excursietrein van de SGB nadert het station waar de bussen al wachten
Hoedekenskerke (NL), 2 juni 2007   Foto: Rob v/d Flier

Op 2 juni 2007 organiseerde de Nederlandse Werkgroep 1501/Stichting Klassieke Locomotieven een excursie naar de provincie Zeeland onder de naam 1501 goes Goes. De rit had twee doelen, namelijk een bezoek aan de museumspoorlijn Goes - Hoedekenskerke van de Stoomtrein Goes Borsele en een bezoek aan de lijn naar het Sloegebied nabij Vlissingen. Vroeger waren deze beide lijnen met elkaar verbonden en vormden een ringlijn. Ook nu werd als het ware een ring gereden, maar het ontbrekende en reeds lang geleden opgebroken gedeelte, werd per bus afgelegd. Tot grote verrassing van ondergetekende bleken dit twee gelede bussen van de AMZ te zijn die van de CFL afkomstig zijn en wel de AMZ 362 (Ex-CFL 51) en AMZ 395 (Ex-CFL 56).

Deze laatste bus is pas sinds kort bij de AMZ en is niet in ConneXXion groen gestoken (zoals de andere Ex-CFL bussen bij AMZ) , maar in blauw/wit met alleen AMZ opschriften. Deze bus is vanuit Luxemburg eerst naar een bedrijf in BelgiŽ verkocht, maar werd in het voorjaar van 2007 doorverkocht aan de AMZ. Slechts weinig deelnemers aan de excursie zullen zich gerealiseerd hebben dat zelfs de bussen waarin zij vervoerd werden een spoors verleden hebben ...

Op de foto's is de 362 te zien in Hoedekenskerke met op de achtergrond SGB lok 521 met de excursietrein. De bussen brachten ons naar de parkeerplaats bij het bedrijf Thermphos, waar de foto's gemaakt zijn van de bussen naast elkaar. Vanaf het raccordement naar dit bedrijf werd de reis per dieseltreinstel 186 vervolgd.

(Verslag van Rob v/d Flier)


De beide excursie-bussen naast elkaar.
Sloe-gebied (NL), 2 juni 2007   Foto: Rob v/d Flier
De AMZ 395 op het garage-terrein van de AMZ
Borssele (NL), 20 april 2007   Foto: Frank WolseMeld u aan als lid van onze club! top
vorige paginaVolgende pagina
webwijzer
Webwijzer

copyright en disclaimer