logo Spoorgroep Luxemburg
# rubriek
  Bussen-site Info Fotoalbum Nieuws Special Verkocht CFL Agenda Links Spoor-site Contact  

EN WEER ZIJN ER CFL-BUSSEN NAAR NEDERLAND VERKOCHT!!
april 2006


Bussen te koop!
Luxemburg Depot, 13 juli 2005   Foto: Claude Basting
Bussen uit de serie 61-66 bijelkaar gezet
Luxemburg Depot, 13 juli 2005   Foto: Claude Basting

Gebo en Drenthe-Tours kopen ex-CFL bussen!

Ondanks de aanschaf van vele nieuwe bussen voor de CFL de laatste tijd, gingen er schijnbaar niet of nauwelijks oudere bussen 'aan de kant'. Daar is nu verandering in gekomen. Sinds enige tijd stonden in Luxemburg o.a. de CFL-bussen 61 t/m 66 te koop. En weer zijn het Nederlandse kopers die deze bussen wilden hebben.

Gebo uit Nieuwleusen is een reisorganisatie met jarenlange reiservaring. Zij verzorgen (meerdaagse)dagtochten (oa naar de verschillende plaatsen waar de Formule-1 auto-races worden gereden), vervoer naar grote evenementen en concerten, scholierenvervoer, 'reizen op maat' voor gezelschappen en speciaal VIP-vervoer.

Drenthe-Tours is ook op dezelfde markt actief. Bovendien rijden zij in opdracht van Arriva ook lijndiensten rondom Groningen. Frank Wolse kwam 1 van de 2 ex-CFL-bussen tegen tijdens een foto-tournee. Dit is de ex-CFL 61. Net zoals al eerder gebeurde worden alleen de logo's van de CFL er af gehaald en verscheen de bus op straat in de voor ons erg bekende kleurstelling, uiteraard wel met een Nederlands kenteken. Inmiddels rijden de bussen van Drenthe-Tours in een witte kleurstelling op de weg.

Aanvulling
In Nederland actief maar duidelijk nog in de Luxemburgse kleuren
Groningen (NL), 27 januari 2006   Foto: Frank WolseMeld u aan als lid van onze club! top
vorige paginaVolgende pagina
webwijzer
Webwijzer

copyright en disclaimer