logo Spoorgroep Luxemburg
# rubriek
  Bussen-site Info Fotoalbum Nieuws Special Verkocht CFL Agenda Links Spoor-site Contact  

ETTELBRUCK 100 JAAR STAD
juni 2007

De plattegrond van Ettelbruck met het P & R vervoer
   Foto: Gemeente Ettelbruck

In 2007 viert de stad Ettelbruck dat zij 100 jaar geleden "stad" werd. De festiviteiten werden 'geopend' gedurende het weekend van 9 en 10 juni. Behalve een grote spoorweg-materieel tentoonstelling rondom het station, waren er ook demonstraties van oude ambachten en optreden van diverse artiesten in het centrum

Om de toestroom van de vele bezoekers in goede banen te leiden werd het centrum op zaterdag vanaf 13.00 tot 01.00 en op zondag van 09.00 tot 19.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Er werden 3 grote parkeerplaatsen ingericht:
-- het parkeerterrein rondom de "Cactus" supermarkt in Ingeldorf
-- het parkeerterrein bij de "Batiself" bouwmarkt ook in Ingeldorf
-- het parkeerterrein bij de halte "Schieren" ten zuiden van Ettelbruck

Vanaf Schieren reed een pendelbus via het centrum en het station naar Ingeldorf en terug in een regelmatige dienst, uiteraard gratis. Hiervoor werden bussen van de firma Wagener ingezet.
De 2 "Citybus"-diensten reden dit weekend ook veel langer dan normaal. Op zaterdag tot 01.00 uur 's nachts en op zondag van 09.00 tot 19.00 uur (normaal rijden de bussen dan niet)

Ook het 'normale' busverkeer was aangepast voor dit evenement. Alle bussen naar/van Ettelbruck reden naar/van het station via de noordkant (richting Ingeldorf) Uit richting Feulen en Schieren werd gereden via de B7.

Voor de busliefhebber waren er nog 2 interessante "gasten": In combinatie met de diverse stoomtrein-ritten kon men met de TICE 34 en de Mercedes Benz uit 1953 van George Carbon reizen. De "oude" bussen waren vaak in combinatie met hun "nieuwere" soortgenoten te fotograferen wat leuke plaatjes opleverden.


De TICE 34 wacht op de parkeerplaats op zijn volgende rit. Ondertussen passeert een stoomlok....
Ettelbruck, 9 juni 2007   Foto: Raymond van den Hoven
De ene pendelbus passeert de andere
Ettelbruck, 10 juni 2007   Foto: Raymond van den HovenMeld u aan als lid van onze club! top
vorige paginaVolgende pagina
webwijzer
Webwijzer

copyright en disclaimer