logo Spoorgroep Luxemburg
# rubriek
  Bussen-site Info Fotoalbum Nieuws Special Verkocht CFL Agenda Links Spoor-site Contact  

KORTE BERICHTEN
januari 2008


Een van de 2 firma's die de lijn naar Bastogne exploiteren.
Wiltz, 2006   Foto: Raymond van den Hoven
Hier is het begin- en eindpunt bedacht in Ettelbruck. Het station is rechts-onder

Uitbreidingen van het bus-aanbod

Op 1 oktober 2007 gaat van start RGTR buslijn 537 op het traject Ettelbruck-Wiltz-Bastogne. Op maandag t/m zaterdag een uurdienst. Op zondag 3 ritten. Er zijn 3 bussen voor nodig: 1 van Ross en 2 van Schiltz. Nu weten we gelijk waarvoor die twee Irisbus Arway gebruikt gaan worden.
Tips voor fotografen: Het eindpunt is in Ettelbruck het busstation L.T. (Lycťe Technique) [avenue Lucien Salentiny hoek rue de l'Ecole Agricole). Op het busstation bij het treinstation is gewoon geen ruimte meer. Richting Ettelbruck wordt gereden via de halte "Baurestuff" gelegen bij de inrit van de parkeerplaats bij het station net voor de halte van de Citybus. Richting Bastogne is de dichtstbijzijnde halte vanaf het station halte "Pensionnat". In Wiltz komt lijn 537 niet bij de halte "Gare" en ook niet bij de haltes "Lann" en "Lycťe du Nord". In Bastogne wordt busstation "Gare Sud" niet aangedaan.
Jaren na opheffing van de treinverbinding eindelijk een vervangende busverbinding! Toevallig(?) worden treinstations niet aangedaan.

Per 15-10-2007 is een nieuwe scholierenlijn Luxembourg Geesseknšppchen - Mondercange ingesteld. Lijnnummer is 206, exploitant Sales-Lentz. Lijn 206 bestaat nu dus eigenlijk uit twee lijnen. De bestaande lijn Luxembourg Geesseknšppchen - Leudelange blijft gewoon rijden. Beide lijnen 206 zijn een aanvulling op lijn 205. Het is niet ongebruikelijk dat scholierenlijnen feitelijk uit meerdere takken/routevarianten bestaan.
Per 1-11-2007 is een nieuwe scholierenlijn Mersch - Gosseldange - Luxembourg Limpertsberg ingesteld. Lijnnumer 289, exploitant nog niet bekend. Er komt nu voor het eerst een bus in Gosseldange!

((Met dank aan Roland Bos!!))


Overzicht van dit scholencomplex. Het station Hollerich staat niet op deze kaart maar bevindt zich ongeveer rechts-onder
Hier kan nog wel een bus bij. Op de kaart hiernaast vindt U dit busstation aan de rechterkant net onder de ateletiekbaan



Meld u aan als lid van onze club! top
vorige paginaVolgende pagina
webwijzer
Webwijzer

copyright en disclaimer