logo Spoorgroep Luxemburg
# rubriek
  Bussen-site Info Fotoalbum Nieuws Special Verkocht CFL Agenda Links Spoor-site Contact  

NIEUWBOUW EMILE WEBER BEGONNEN
oktober 2005

Het bord wat de werkzaamheden aankondigd
   Foto: Mark Raaphorst

Sinds enige tijd is men bezig met de werkzaamheden die moeten leiden tot een nieuwe garage voor Emile Weber

Al jaren lang is de situatie in Canach niet optimaal. In oude panden die weinig ruimte bieden moet onderhoud en reparaties aan de bussen worden uitgevoerd temidden van de gestalde bussen.

Raymond van den Hoven,,,
Fotograaf: Raymond van den Hoven


Bovendien veroorzaken de bussen veel geluids- en stankoverlast midden in het dorp. Een onlangs aangelegde geluidswal nabij het stallingsgebouw is eigenlijk niet meer dan een lapmiddel.

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat werd besloten tot de bouw van een nieuwe vestiging. Die komt net buiten Canach aan de weg naar Oetrange op een groot nieuw industrieterrein te liggen. Voorzien zijn drie grote stallingsruimtes en voorts een apart gebouw voor de technische dienst met werkplaatsen en een onderdelenmagazijn als ook ruimte voor wassen en tanken. Ook zal er een gebouw verrijzen waarin de administratieve diensten zullen worden gehuisvest. Het "groene karakter" in en rondom het nieuwe complex zal worden gerespecteerd. Gestreefd wordt de nieuwe vestiging in 2006 in gebruik te nemen waarbij opgemerkt moet worden dat het reisbureau wèl in het centrum van Canach gevestigd zal blijven
   Foto: Mark RaaphorstMeld u aan als lid van onze club! top
vorige paginaVolgende pagina
webwijzer
Webwijzer

copyright en disclaimer