logo Spoorgroep Luxemburg
# rubriek
  Bussen-site Info Fotoalbum Nieuws Special Verkocht CFL Agenda Links Spoor-site Contact  

NIEUWE BUS-DIENSTEN IN LUXEMBURG
oktober 2005

Een van de busjes die ingezet worden op de nieuwe "Flexi-diensten"
Mersch, 26 oktober 2005   Foto: Ron Dohmen

Sinds kort zijn er in Luxemburg nieuwe manieren van bus-vervoer actief. Beide diensten worden (althans volgens de 'kleine lettertjes' op de verschillende websites) door Sales Lentz aangeboden.

Flexi-bus
Sinds 1 september 2005 is het in Mersch en Steinsel nu mogelijk om per bus te reizen "op afroep". Je belt een gratis telefoonnummer minimaal 30 minuten (Steinsel) of 45 minuten (Mersch) van te voren en vertelt waar je heen wilt. Dan wordt je thuis opgehaald met een vertrektijd (met een marge van 10 minuten) en wordt je, samen met anderen naar de plaats van bestemming vervoert. In Steinsel is het in de proefperiode die nu loopt gratis, in Mersch kost het 2 Euro per enkele reis (een 11 ritten-kaart is er voor 20 Euro = 1 rit gratis) De dienst is beschikbaar op de volgende tijden:

Mersch: Maandag-vrijdag 06.00-20.00 uur Zaterdags van 08.00-18.00 uur en niet op zondag
Steinsel: Maandag-vrijdag 06.15-20.00 uur Zaterdags van 08.15-18.00 uur en niet op zondag

Night-rider
Ook dit is een "bus op afroep"-dienst. Zoals de naam al aangeeft betreft het hier een nacht-service. Gemakkelijk samen naar de kroeg, film of concert en gezamelijk weer veilig terug. Ook hier van te voren aanmelden (gratis telefoonnummer!) bij een centrale en je krijgt de vertrektijd (+/- 20 minuten) te horen. Prijs: 10 Euro enkele reis en 15 Euro voor een retour. Het gebied waarin deze bussen rijden is beperkt: slechts grofweg het gebied Luxemburg - Capellen - Petange - Bettembourg en alles wat er tussen ligt.

Uiteraard volgt ook nu de raag: Heeft U een foto van de gebruikte bussen/busjes? Mail!!

((Met hartelijke dank aan Roland Bos !!))


Meld u aan als lid van onze club! top
vorige paginaVolgende pagina
webwijzer
Webwijzer

copyright en disclaimer