logo Spoorgroep Luxemburg
# rubriek
  Bussen-site Info Fotoalbum Nieuws Special Verkocht CFL Agenda Links Spoor-site Contact  

NIEUWE NAMEN VOOR BESTAANDE BEDRIJVEN
juli 2008


Zoals het nu nog op de bussen te lezen is, zal het voorlopig wel zo blijven
Luxemburg Stad, 22 april 2008   Foto: Raymond van den Hoven
De enigste bus met de nieuwe naam die Uw fotograaf tot nu toe zag
Luxemburg Stad, 22 april 2008   Foto: Raymond van den Hoven

((Opmerking webmaster: De foto's die op deze site staan en gemaakt zijn voor 1-1-2008 komen onder de oude naam te staan. Foto's gemaakt na 1-1-2008 komen onder de nieuwe naam te staan. Beide staan dus ook apart vermeld op de overzichts-pagina))

Naamsverandering Demy Cars
"Voyages Demy Schandeler S.à.r.l." (Demy Cars) houdt op te bestaan. De zonen Joel, Gaston en Laurent Schandeler nemen dit bedrijf over van hun vader. Daarom is op 9 november 2007 opgericht 'Demy Schandeler S.à.r.l." Registratiedatum 21 november 2007. Op de website is de nieuwe naam en logo al te zien. Dus voortaan Demy Schandeler ipv Demy Cars.

Nieuwe naam en kleurstelling "Voyages Ecker"
“La Fraise” wordt “Voyages Ecker”

De busonderneming uit Steinsel die jarenlang onder de naam “La Fraise” in Luxemburg rond reed heeft in het voorjaar van 2007 besloten om voortaan de naam “Voyages Ecker” op de bussen te gebruiken. “La Fraise” was eigenlijk een bijnaam van het bedrijf. De echte naam komt dus nu meer prominent op de bussen te staan met, alleen op de bussen die in Luxemburg dienstdoen, nog als toevoeging “La Fraise”

Samen met deze naaamsverandering verandert ook het uiterlijk van de bussen en het logo. De bussen worden overwegend wit met een gestyleerd logo. De bedrijfsnaam komt groot op de bussen, samen met een dikke streep over de gehele lengte van de bus aan de onderzijde. De groene belijning verdwijnt geheel. De afbeelding van de framboos wordt vervangen door een rode driehoek. Doordat niet alle bussen in 1 keer kunnen worden omgestickerd, rijden er n bussen in het compleet wit rond, zonder bedrijfsnaam. Doordat ook fabrikanten nieuwe bussen in het wit afleveren, rijden er nu veel bussen rond waaraan niet te zien is tot welk bedrijf ze behoren. Dit geeft vooral voor de bushobbyist een nogal verwarrende situatie.

“Voyagers Ecker” heeft in Steinsel ook een nieuwe garage met stalling, werkplaats en een administratiekantoor in gebruik genomen. Dit complex bevindt zich op 69 Rue des Pres, L-7333 te Steinsel. Dit is op het bedrijven-terrein aan de zuidzijde van Steinsel. De kleinere bussen worden voorlopig nog gestald op het oude adres in het centrum van Steinsel. Alle grotere bussen en de touringcars worden op het nieuwe adres gestald en onderhouden.


Rechts oude, links nieuwe kleurstelling
Steinsel, 28 juni 2007   Foto: Raymond van den Hoven
Nieuwe vestiging op het industrieterrein
Steinsel, 28 juni 2007   Foto: Raymond van den HovenMeld u aan als lid van onze club! top
vorige paginaVolgende pagina
webwijzer
Webwijzer

copyright en disclaimer