logo Spoorgroep Luxemburg
# rubriek
  Bussen-site Info Fotoalbum Nieuws Special Verkocht CFL Agenda Links Spoor-site Contact  

NIEUWTJES UIT LUXEMBURG - MAART 2008
maart 2008

De nieuwe bus van Michels uit Nothum
Wiltz, 29 februari 2008   Foto: Henry Thillen

Op 1 maart ging de Flexibus in de gemeente Roeser van start: http://www.roeser.lu/index.php?page=190
De gemeente Roeser bestaat uit de volgende dorpen: Berchem, Bivange, Crauthem, Kockelscheuer, Livange, Peppange en Roeser.

Bij de AVL ging ook op 1 maart de nieuwe dienstregling in met als motto "3 minuten sneller". Dit geldt dan voor lijn 11 richting Bertrange en lijn 12 richting Merl omdat deze lijnen via de nieuw geopende busbaan op de Avenue Monterey rijden. Daarnaast werd lijn 7 één halte verlengd, van het 'Centre Hospitalier' naar de in de gemeente Strassen gelegen halte 'Primeurs'.

Bij het relatief onbekende bedrijf "Marcel Michels" Transport d'éléves, 2 Beiwenerstrooss, L-9678 Nothum de B 0813 (MAN NM) is een nieuwe bus in gebruik genomen: Een MN 2403 Setra S 415 ÜL

In Nothum (bij Wiltz) blijkt ook een nieuw bedrijf te zijn gevestigd die voorlopig met 1 touringcar (een BM 3080 Neoplan Skyliner N 1122/3 L) vooral internationale reizen uitvoert: BM Tours met als adres: 56, Beiwenerstroos, L-9678 Nothum. Het adres lijkt op dat van "Michels", maar of de 2 iets met elkaar te maken hebben?

Sinds enige tijd is Emile Weber onder de merknaam "Emile" een "van deur tot deur"-service gestart. Het is vooral bedoeld voor groepen reizigers die van huis naar een bepaalde plek gebracht willen worden, en na afloop weer terug. Dat kan een concert zijn, een gezamelijk museumbezoek, maar ook "gewoon" met z'n allen op bezoek bij familie. Men moet minimaal 5 dagen van te voren reserveren. De kosten zijn minimaal 15 Euro per persoon (heen en terug). De service wordt op elke dag aangeboden en is ook 24 uur/dag beschikbaar. Zie voor meer informatie (in het Duits) http://www.emile.lu
Een stoere touringcar!!
Wiltz, 29 februari 2008   Foto: Henry ThillenMeld u aan als lid van onze club! top
vorige paginaVolgende pagina
webwijzer
Webwijzer

copyright en disclaimer