logo Spoorgroep Luxemburg
# rubriek
  Bussen-site Info Fotoalbum Nieuws Special Verkocht CFL Agenda Links Spoor-site Contact  

“REES-FIESTA” TE BASCHARAGE
januari 2006


Met deze ietwat vreemde naam werd op de website van Sales Lentz en achterop diverse bussen een “Open Dag” aangekondigd. Uiteindelijk bleek een en ander iets anders te zijn dan gedacht.

De terreinen van Sales Lentz waren op 5 juni 2005 wel degelijk geopend voor het publiek. Sterker nog: Er reden bussen die via 7 verschillende buslijnen de bezoekers vanuit geheel Luxemburg gratis naar en van Bascharage brachten. Men moest zich wel aanmelden (om uiteraard vooraf de capaciteit te kunnen inschatten) maar met 2 verschillende aankomst- en vertrektijden was het zo wel erg makkelijk om de auto te laten staan. Wie toch perse met de auto wou komen kon die op 2 grote parkeerplaatsen kwijt waarvan continue gratis pendelbussen naar het feestterrein reden.

En waarvoor dan al die moeite? Nou, voor een grote “Vakantiebeurs” Als je zelf een beschikt over grote hallen (waar normaal de bussen worden gestald), dan hoef je immers geen tentoonstellingsruimte te huren. En dus konden de bezoekers rustig rondkijken waar dit jaar de vakantie naar toe zou kunnen gaan. Reisbureaus, diverse organisaties en zelfs vertegenwoordigers van vakantie-parken hadden stands ingericht met veel informatie. Opvallend waren de vele stands van cruise-schepen…. Uiteraard ontbraken een groot terras met live-muziek en diverse kraampjes voor eten en drinken niet. En voor de kinderen was er een springkussen, kon je je gezicht laten smincken en waren er zelfs mini-vorkheftrucks. Voor de ‘groteren’ waren er ook bus-trek-wedstrijden georganiseerd en kon men met de bekende groene dubbeldekker uit de Stad een rondritje maken door Bascharage.

Maar voor de bus-liefhebber was er niet veel te beleven. Ja, wel de eindeloze rij bussen buiten de poort die stonden te wachten om de vele bezoekers aan het eind van de dag weer terug te brengen. En zo kon men die dag wel Sales-Lentz bussen zien op plekken waar deze zelden komen.

Raymond van den Hoven,,0, 2 van de vele pendelbussen. Men kon gratis vanuit het gehele land per bus naar de reis-beurs gebracht worden. En aan het einde natuurlijk ook weer terug
Fotograaf: Raymond van den Hoven

Raymond van den Hoven,,0, De ingang van het terrein was feestelijk aangekleed
Fotograaf: Raymond van den Hoven

Raymond van den Hoven,,0, Sterke mannen (en vrouwen) mochten proberen zo snel mogelijk een bus voort te trekken
Fotograaf: Raymond van den Hoven

Raymond van den Hoven,,0, Normaal een stalling voor bussen, nu een tentoonstellingshal
Fotograaf: Raymond van den Hoven

Raymond van den Hoven,,, Voor de kinderen waren diverse activiteiten georganiseerd
Fotograaf: Raymond van den Hoven

Raymond van den Hoven,,0, Een futuristische bus voor verre reizen
Fotograaf: Raymond van den Hoven

Raymond van den Hoven,,0, De hal stond vol met standjes dus moesten de bussen deze keer in de open lucht wachten
Fotograaf: Raymond van den Hoven

Raymond van den Hoven,Diekirch,0, Een van de pendelbussen. Deze reed rechtstreeks van Basarache naar Clervaux, via Mersch, Ettelbruck, Diekirch en Wiltz
Diekirch
Fotograaf: Raymond van den Hoven


((Excuses voor de wat late vermelding op deze site! Het bericht was al vlak na het evenement samengesteld, maar nooit gepubliceerd. Bij deze alsnog!))


Meld u aan als lid van onze club! top
vorige paginaVolgende pagina
webwijzer
Webwijzer

copyright en disclaimer