logo Spoorgroep Luxemburg
# rubriek
  Bussen-site Info Fotoalbum Nieuws Special Verkocht CFL Agenda Links Spoor-site Contact  

BUSSTATION WILTZ "LYCEE DU NORD"
juli 2008

Het busstation in volle glorie
Wiltz, 23 april 2008   Foto: Raymond van den Hoven

In Wiltz is bij een groot scholengemeenschap al enige tijd een groot busstation in dienst. Eerst vertrokken hier vandaan alleen maar bussen die de scholieren van thuis naar school en terug brachten. Omdat er in Wiltz eigenlijk nergens plaats is voor een centraal busstation, is dit busstation ook opgenomen in de routes van het "gewone" openbaar vervoer. Vanuit de stad en het station rijdt de "Citybus"-ringlijn van Wiltz langs dit bussstation.

De buslijnen die hier hun begin- en eindpunt hebben rijden nu alleen door Wiltz als het volgens hun route zo uitkomt. Bussen die in westelijke richting rijden, komen dus niet meer door het centrum van Wiltz. Bussen die op routes naar het oosten rijden, komen wel door de stad, maar niet meer door het centrum. Daardoor heeft men in het centrum een-richtingsverkeer in kunnen voeren, en zijn een aantal straten voetgangers-vriendelijker gemaakt. Door de "Citybus"-ringlijn blijft het centrum echter wel bereikbaar voor de gebruikers van het Openbaar Vervoer.

Hierbij enige plaatjes van dit busstation en zijn omgeving. (alle opnames = 23 april 2008)
Raymond van den Hoven,,0, De plattegrond van het busstation laat duidelijk zien dat veel buslijnen dit knooppunt aandoen. Rechtsboven is de "Citybus"-halte en linksboven de uitstaphaltes voor de overige lijnen. Door de gekozen rijrichting staan de bussen met de bestemming naar het schoolgebouw gericht.
Fotograaf: Raymond van den Hoven

Raymond van den Hoven,,0, Meestal rijdt er een dergelijke midi-bus op de "Citybus"-ringlijn. Hier verlaat de 620 net het busstation voor een rit naar Rambrouch. Hij heeft dan al een rondje door de stad gereden.
Fotograaf: Raymond van den Hoven

Raymond van den Hoven,,0, De dienstregeling van de "Citybus"-ringlijn.
Onder de dienstregeling is de route te zien die de "Citybus" door Wiltz rijdt. Het busstation "Lycee du Nord" ligt links-onder aan de "aftakking". Het centrum is rechts-boven. Het papiertje is trouwens NIET door de fotograaf opgehangen :-))
Fotograaf: Raymond van den Hoven

Raymond van den Hoven,,0, Een van de vele buslijnen die hier hun begin- en eindpunt hebben.
Fotograaf: Raymond van den Hoven

Raymond van den Hoven,,0, Deze bus verlaat het busstation en draait de provinicale weg op. De bus rijdt nu richting de stad.
Fotograaf: Raymond van den Hoven

Raymond van den Hoven,,0, Schijnbaar rijden er ook busjes voor het pendelverkeer naar en van bedrijven vanaf het busstation
Fotograaf: Raymond van den HovenMeld u aan als lid van onze club! top
vorige paginaVolgende pagina
webwijzer
Webwijzer

copyright en disclaimer