logo Spoorgroep Luxemburg
# rubriek
  Bussen-site Info Fotoalbum Nieuws Special Verkocht CFL Agenda Links Spoor-site Contact  

STADSBUSSEN DEEL 2: SCHIFFLANGE EN WALFERDANGE
maart 2006

In de plaatsen Schifflange (tussen Bettembourg en Esch sur Alzette) en Walferdange (tussen Luxembourg en Mersch) rijden al enige tijd mini-busjes als stadsbus-dienst. In beide plaatsen rijden ze in opdracht van het gemeente-bestuur.

Schifflange

In deze stad rijdt 1 busje een lange route. De route begint en eindigd bij het station. De dienst wordt niet 's avonds en niet op zon- en feestdagen gereden. Op zaterdag begint de dienst later en eindigd eerder dan doordeweeks. De bus, een Peugeot Boxer 2.8 HDI, wordt geleverd door Sales Lentz, herkenbaar aan het kenteken....

Raymond van den Hoven,Schifflange,2005,Peugeot,Sales-Lentz De 'stadsbus' van Schifflange heet "S-Bus". Hier bij zijn beginpunt tegenover het station.
Schifflange, 11 november 2005
Fotograaf: Raymond van den Hoven

Raymond van den Hoven,.,0, Om de stadsdienst goed te kunnen vinden zijn er aparte borden opgehangen bij de diverse haltes.
.
Fotograaf: Raymond van den Hoven

Raymond van den Hoven,.,0, De vertrektijden. Het busje rijdt beide lijnen achter elkaar. Er wordt op zaterdag wat later begonnen en wat eerder opgehouden.
.
Fotograaf: Raymond van den Hoven


Walferdange

Ook in Walferdange wordt een route door de stad gereden met begin- en eindpunt bij het station. Doordat de lus te lang is om binnen de 30-minuten dienst te kunnen rijden, doen hier 2 busjes tegelijk dienst. Ook hier wordt niet 's avonds en niet op zon- en feestdagen gereden.

Raymond van den Hoven,Walferdange,205,Peugeot Een van beide busjes die de dienst onderhouden. Vrolijke opschriften en goed herkenbaar
Walferdange, 12 november 205
Fotograaf: Raymond van den Hoven

Johan Dirksen,Walferdange,2004,Peugeot Wachtend bij het station.
Walferdange, 22 oktober 2004
Fotograaf: Johan Dirksen

Raymond van den Hoven,,0, De andere bus en vanaf de instap-zijde. Let op de relatief grote deur voor z'n klein busje.
Fotograaf: Raymond van den Hoven

Raymond van den Hoven,.,0, Duidelijker kan het niet. Bij deze halte stoppen ook "gewone" bussen.
.
Fotograaf: Raymond van den Hoven

Raymond van den Hoven,.,0, Ook hier het vertrektijden bord. Bij elke halte staat er een. De haltenaam is geel, zodat de vertrektijd snel gevonden is.
.
Fotograaf: Raymond van den HovenMeld u aan als lid van onze club! top
vorige paginaVolgende pagina
webwijzer
Webwijzer

copyright en disclaimer