30 augustus 2021

De CFL heeft aangekondigd dat op op 15 september fase 4 van de werkzaamheden rondom Station Luxemburg van start zullen gaan. De werkzaamheden moeten op 12 december afgerond zijn. De nieuwe fase betekent dat er in de tussenliggende periode weer onderbrekingen plaats zullen vinden in het treinverkeer.

Op Station Luxemburg worden twee extra perrons met vier extra sporen gerealiseerd om de capaciteit en doorstroming van het station te verbeteren. Hiervoor moeten grote aanpassingen gedaan worden aan de infrastructuur richting het station. Hierdoor worden gefaseerd verschillende lijnen onderbroken om deze op de nieuwe situatie aan te kunnen sluiten. 

  • Lijn 10 (Luxemburg – Troisvierges – Gouvy): Tussen september en november wordt de lijn diverse malen onderbroken. 
  • Lijn 50 (Luxemburg – Kleinbettingen – Aarlen): De lijn zal het laatste weekend van september en daarna het laatste weekend van oktober gesloten zijn.
  • Lijnen 60 (Luxemburg – Esch-sur-Alzette – Pétange) en 90 (Luxemburg – Bettembourg – Thionville): van september tot december worden er in het weekend afsluitingen verwacht, waarbij bepaalde secties doordeweeks ook onderbroken zullen worden.
  • Lijn 70 (Luxemburg – Rodange – Athus – Longwy): Er vinden onderbrekingen plaats in een weekend in september en een ander weekend in oktober.
  • Lijn 30 (Luxemburg – Wasserbillig – Trier): van september tot half december zullen de treinen tussen Luxemburg-Sandweiler-Contern niet rijden.
CFL heeft een flyer uitgegeven waarop alle werkzaamheden staan aangegeven. Deze flyer is hier te downloaden