21 december 2021

Voor december is deel 1 van een tweedelige serie “TVL Trambahn der Stadt Luxemburg” over de tram in Luxemburg stad aangekondigd. Deel 2 zal vervolgens in 2022 verschijnen. Beide boeken samen zullen samen 880 bladzijden omvatten met ongeveer 1250 foto’s en tekeningen. Het auteurenteam bestaat uit Charles-Léon Mayer, Romain Rech, Marc Thoma en Michel Dondelinger. De 56 jarige levensgeschiedenis van de tram in de stad Luxemburg wordt uitgebreid beschreven.

Beide boeken worden uitgegeven door de Luxemburgse vereniging Groupment Amis du Rail (GAR), zie ook www.gar.lu.

Collectieve inkoop

Voor dit eerste deel organiseert Spoorgroep Luxemburg een collectieve inkoop. De officiële winkelprijs van het boek is EUR 52,00 en daar mogen wij niet onder zitten. Wel mogen wij in combinatie met de ledencontributie 2022 een combinatieprijs van EUR 67,00 aanbieden. De prijs geldt alleen bij afhaling op een van onze bijeenkomsten of op afspraak bijvoorbeeld bij een van de bestuursleden.

Verzendkosten

U kunt het boek ook laten toezenden, dan komen hier de verzendkosten boven op. Omdat het gewicht boven de 2 kilo uitvalt en de posttarieven vanuit Nederland naar het buitenland (EUR 19,50 euro alleen voor de post plus verpakking) hoger liggen dan wat de GAR aan verzendkosten berekent adviseren wij al onze buitenlandse leden om direct via de GAR te bestellen. Mogelijk vraagt de GAR voor bezorging binnen Luxemburg zelfs helemaal geen verzendkosten. Binnen Nederland vragen wij EUR 7,25 aan verzendkosten. In alle gevallen van verzending via track and trace gebeurt dat uitdrukkelijk op kosten en risico van de besteller.

Bestel voor 25 december 2021

U kunt het boek tot en met 25 december 2021 voorbestellen door een e-mail te sturen naar bestuur@spoorgroepluxemburg.nl of door te reageren op op het draadje “TVL Luxemburg deel 1” op het forum in het Virtuele Clubhuis.

Het boek is aangekondigd voor begin december. Spoorgroep Luxemburg wacht af tot de aangegeven besteldatum en hebben vervolgens tijd nodig om de boeken in Luxemburg op te halen alvorens wij de bestellingen kunnen distribueren. Ook voor vragen, bijvoorbeeld omdat u de contributie al betaald heeft of omdat u meerdere boeken tegelijk wil bestellen neemt u contact op met het bestuur.

Het aanbod van Spoorgroep Luxemburg geldt als gezegd alleen tot en met 25 december 2021. Er is dus helaas heel weinig tijd om te beslissen of u dit boek via de Spoorgroep Luxemburg wilt bestellen. We vragen daarom nog geen onmiddellijke betaling van u, alleen bericht door middel van een e-mail aan bestuur@spoorgroepluxemburg.nl of op ons forum als u het boek via ons wilt bestellen. Dit bericht zal ook verschijnen in het Spoorgroep Luxemburg Periodiek 143, die leden binnen twee weken in hun brievenbus kunnen verwachten.