8 september 2021

Eind dit jaar zal 95 procent van alle Luxemburgse stations uitgerust zijn met WiFi-hotspots. Dat heeft François Bausch (Déi Gréng) aan het Luxemburgse kabinet laten weten. Op dit moment beschikt al iets meer dan de helft (55%) van alle Luxemburgse stations over een WiFi-hotspotnetwerk. 

Eind 2022 zullen alle Luxemburgse stations voorzien zijn van een WiFi-hotspotnetwerk, zodat passagiers op de stations verbinding kunnen maken met het internet.

De CFL gaat ook treinen voorzien van WiFi-hotspots. De uitrol hiervan staat echter pas gepland vanaf 2023 door de komst van het nieuwe materieel in de 2400 en 2450 serie. Medio 2025 moet het volledige treinmaterieel van de CFL voorzien zijn van WiFi-hotspotnetwerken. In andere landen, waaronder Nederland, is een groot deel van de intercityvloot reeds jaren uitgerust met WiFi-hotspotnetwerken.

De uitrol van WiFi-hotspotnetwerken in treinen wordt gerealiseerd door de Luxemburgse mobiele operators in samenwerking met de CFL. Operators moeten voor de dienstverlening de netwerkdekking langs het 600 kilometer lange spoorwegnetwerk in Luxemburg verder verbeteren om een stabiel WiFi-netwerk in treinen aan te kunnen bieden.