20 september 2021

Fond-de-Gras staat normaal gesproken bekend om zijn prachtige stoomlocomotieven maar op zondag 17 oktober komen ze tot rust om plaats te maken voor een modernere tractie: de Diesel. Een uniek evenement dat u niet mag missen!

De diesellocomotieven en rijtuigen zijn zorgvuldig gerenoveerd door vrijwilligers van onder andere de stichting “1604 Classics” en dateren uit de jaren ’50, een periode waarin de CFL geleidelijk de stoomtractie verving ten gunste van dieseltractie.

Dezelfde vereniging zal met haar treinstellen ‘Westwaggon‘ en ‘De Dietrich‘ voor de omloop tussen Pétange en Fond-de-Gras zorgen. Op het station kunnen bezoekers ook andere locomotieven uit de collectie bewonderen: 1604, 1806, 856 en 804 Diesellocomotieven en de 3608 elektrische locomotief uit de jaren ’50. Deze reeks motorrijtuigen is bewaard gebleven om de verandering in het landschap van het land gedurende hun tijd te weerspiegelen.

De dienstregeling tussen Pétange en Fond-de-Gras zal binnenkort worden gepubliceerd. Een bezoek aan de Diesel-Classics kost EUR 10,00 voor volwassenen en EUR 8,00 voor kinderen.

In het restaurant van het charmante Fond-de-Gras-station zijn de hele dag door snacks, zelfgemaakt gebak en versnaperingen verkrijgbaar. Verder treden gedurende de dag bands op.

Het evenement is georganiseerd in samenwerking tussen Train 1900, de Service des sites et nationale monumenten (SSNM), stichting 1604 Classics en het Minett Park Fond-de-Gras.