27 oktober 2021

Stations Volmerange-lès-Mines en Audun-le-Tiche in Frankrijk, twee stations die alleen vanaf het Luxemburgse spoorwegnet bereikbaar zijn en daardoor ook door de Luxemburgse spoorwegmaatschappij CFL worden beheerd, hebben in oktober enkele dagen geheel zonder stroom gezeten. Oorzaak: een niet betaalde energierekening door een verkeerd factuuradres. Dit werd bevestigd door de minister van Mobiliteit François Bausch.

Door een contractswijziging met energieleverancier EDF kwamen de facturen op het verkeerde adres terecht. Omdat EDF de CFL niet kon bereiken via het facturatie adres, schakelde EDF de stroom uit op stations Volmerange-lès-Mines en Audun-le-Tiche uit. Daardoor waren de stations niet verlicht en functioneerde ook de kaartautomaten niet.

Het probleem bleek vanuit de CFL moeilijk op te lossen doordat de klantenservice van EDF niet vanuit Luxemburg bereikbaar was.  Een medewerker van CFL die in Frankrijk woont, nam contact op met EDF via zijn persoonlijke telefoonnummer om het probleem op te lossen. Daarna was het probleem binnen twee dagen verholpen.