PeEr_img_5664_2

Door Tim Wijkman
PeEr_img_5664_2

CFL 5519 passeert Gemünden am Rhein tijdens haar rit van Luxemburg naar Meiningen voor een kleine revisie in de bekende werkplaats. De goederenwagens van de vereniging gingen mee om reserve onderdelen mee te nemen die ook gereviseerd moesten worden. Tevens rijdt Wegmann-rijtuig 469 mee voor het begeleidende personeel.
Op 9 september kwam de 5519 weer terug in Luxemburg na de korte revisiebeurt. Tijdens deze beurt zijn kleine herstellingen uitgevoerd, voortkomend uit de grote revisiebeurt van 2013. Na die grote revisie kwamen bij het rijden van lange ritten, zaken naar boven waardoor extra onderhoud nodig was.
Na terugkomst werd de loc op 28 september al weer ingezet voor een extra rit voor de Rotary Club Luxemburg van Ettelbrück naar Troisvierges v.v. Wegens werkzaamheden aan het Pulvermuhleviaduct reed de loc al een dag eerder naar Ettelbrück en overnachtte aldaar. Dat deed de loc ook na afloop van de rit. Op 19 oktober reed de lok weer de bekende rit naar Perl via Igel in combinatie met een boottocht over de Moezel. De kerstrit naar Saarbrücken werd voor 20 december gepland zodat de reizigers de kerstmarkt aldaar konden bezoeken. Gemünden am Rhein (D), 5 september 2014

Peter Eradus